Zdravšie bryndzové halušky

Tento recept patrí medzi moje najobľúbenejšie, pretože je rýchly, chutný a navyše aj nutrične hodnotnejší ako jeho pôvodná verzia. Ak patríte medzi milovníkov bryndzových halušiek, určite ho vyskúšajte 🙂 

Suroviny:

1 hlávka karfiolu

1 balenie bryndze (cca 125 g- 150 g)

slanina alebo schwarwaldská šunka

Postup:

Karfiol si nakrájame na menšie kúsky o veľkosti halušiek. Vhodíme do vriacej osolenej vody a varíme „al dente“, cca 3-4 minúty. Karfiol by sa po uvarení nemal rozpadávať, ale mal by byť stále trochu chrumkavý. Uvarený karfiol scedíme a dáme do misy. Zmiešame s bryndzou a opraženou slaninkou alebo šunkou a môžeme podávať 🙂

Dobrú chuť!