Recept: proteínové mini pizze
Rýchly a zdravý recept na proteínovú verziu milovanej pizze 🙂
Suroviny na 5 menších kúskov
Cesto:
1 vanička nízkotučného roztierateľného tvarohu (ja som použila bezláktózový z Kauflandu)
1 vajíčko
Ovsené vločky
Soľ
Ostatné:
paradajkový základ – pasírované paradajky, cesnak, oregano
obloha – šunka, syr, olivy, kukurica, šampiňóny,…podľa chuti a zásob chladničky 🙂
Postup:
Najskôr si dajte nahriať trúbu na 200 stupňov, pretože recept je veľmi rýchly a jednoduchý 🙂
Tvaroh s vajíčkom poriadne vymiešame, dochutíme soľou. Potom postupne pridávame ovsené vločky – presné gramy neviem, vždy dávam od oka 🙂 Tak aby vám vzniklo hustejšie cesto. To si potom rozdeľte na papieri na pečenie na cca 5 kopčekov, ktoré si vidličkou alebo lyžicou vytvarujte na cca pol centimetra hrubé kolieska.
Dajte predpiecť do vyhriatej trúby na cca 7-8 minút. Zatiaľ si pripravte paradajkový základ – zmiešate pasírované paradajky s pretlačeným strúčikom cesnaku a oreganom. Môžete použiť aj kečup.
Keď je cesto už trochu zvrchu upečené, vyberieme ho, potreme paradajkovým základom, na to dáme šunku, zeleninu akú chceme…Môžete si každú mini pizzu spraviť inú 🙂 Ja som na vrch ešte postrúhala na jemno mrkvu a poliala rozšľahaným vajíčkom (to je naša lactose-free verzia, keď nemôžeme použiť syr 🙂 )
Dáme ešte do trúby dopiecť na ďalších cca 10 minút. Nezabudnite si na vrch ešte pridať čerstvú rukolu alebo špenát 🙂
Dobrú chuť! 🙂