Skip links

Fit krtková torta

Už som robila krtkové torty viackrát, ale táto verzia neobsahuje žiadnu múku, laktózu ani cukor a chuť je výborná! 🙂

Korpus:

  • plechovka červenej fazule (alebo uvarená fazuľa) – scedená a prepláchnutá vodou
  • 3/4 šálky kakaa
  • 25 g čokoládového proteínu
  • 3 šťastné vajíčka
  • 2 prezreté banány
  • 1PL bezfosfátového prášku do pečiva
  • mlieko na zriedenie cesta (1-2 dcl)

Plnka:

  • vanička (bezlaktózového) roztierateľného tvarohu (použila som ten z Kauflandu). Ak nemáte problém s laktózou, tak si dajte pokojne normálny nízkotučný tvaroh
  • (bezlaktózový) jogurt 150 g
  • 200 ml (bezlaktózovej) šľahačky
  • stužovač šľahačky
  • strúhaný kokos cca 15 – 20 gramov
  • odmerka kokosového proteínu (Zero Whey od BioTech )
  • kocka kvalitnej čokolády
  • 2 banány

Banány si popučíme, zmiešame s vajíčkami. Scedenú fazuľu si vymixujeme dohladka a pridáme k banánovej zmesi a dobre zmiešame. Suché ingrediencie si zmiešame a pridáme k mokrým. Mlieko si dolejeme podľa potreby, aby bolo cesto nie príliš husté. Nalejeme to tortovej formy 20-22 cm a dáme piecť na 180 stupňov 30-40 minút. Ku koncu pečenia si skontrolujte pichnutím špajdle do cesta, či je v strede už upečené. Špajdla po vytiahnutí musí zostať suchá. Po upečení korpus necháme úplne vychladnúť.

Zatiaľ si pripravíme plnku. Vyšľaháme si šlahačku so stužovačom do tuhej konzistencie (ak šetríte kalórie, tak šľahačku vynechajte a pridajte ešte jeden tvaroh). Tvaroh s jogurtom si vymiešame s proteínom (ten nám slúži aj ako sladidlo), pridáme strúhaný kokos a nakoniec ešte nastrúhame kocku čokolády. Všetko spolu zmiešame a potom opatrne vmiešame šľahačku, aby nám zostala plnka pekne nadýchaná.

Po vychladnutí si korpus zvrchu zrežeme (boky necháme) a zrezanú časť si prstami pomrvíme (bude nám slúžiť ako hlina). Do vydlabaného korpusu naukladáme banány (ak ho chceme mať šťavnatejší a sladší, tak spodok si potrieme džemom, ale už nebude sugar-free 🙂 ) a pokryjeme plnkou. Na vrch posypeme mrveničku a dáme ešte vychladiť na pár hodín.

Dobrú chuť 🙂

X
X